Artrose

Artritis heeft vele vormen en kan erg pijnlijk zijn en significante invloed hebben op uw dagelijks leven. Naast de medische behandeling voor artritis kan chiropractie in veel gevallen extra verlichting bieden.

De meerderheid van mensen met artritis, of het nu Reumatoide Artritis (Reuma), Osteoartritis (Artrose),  of Fibromyalgie is, maken gebruik van complementerende geneeswijzen naast hun medische behandelplan. Van deze is chiropractie één van de populairste vormen van complementerende zorg.

Chiropractie gebruikt onder andere manipulatie om gewrichtsfunctie te verbeteren. Een chiropractische manipulatie is erop gericht meer ruimte te creëren in het gewricht. Bij Artrose wordt het kraakbeen van de gewrichtsvlakken onregelmatig, de gewrichtsruimte vernauwt en dit geeft wrijving en pijn. Door de distractie van het gewricht kan chiropractie helpen bij de pijn en restrictie in de beweging veroorzaakt door Artrose

Onderzoek heeft aangetoond dat een groot deel van de pijn geassocieerd met Artritis niet eens uit het gewricht komt, maar vanuit de spieren eromheen. Bij Van Aalst Chiropractie wordt onder andere Dry Needling gebruikt, wat veelbelovende resultaten heeft laten zien voor pijnverlichting bij osteoartritis van onder andere de knie. Daarnaast kan de chiropractor u advies geven over voeding, oefeningen en levensstijl, wat een belangrijke rol speelt in de behandeling van deze aandoening.