Heup-, Knie-, en Enkelklachten

Veel mensen denken dat bij chiropractie alleen de rug wordt behandeld, maar het tegenovergestelde is waar! Bij Van Aalst Chiropractie kan ieder gewricht behandeld worden, inclusief de heup, knie en enkel.

  • Een holistische benadering

Als chiropractor kijken we niet alleen naar waar de pijn is, maar naar uw hele lichaam. Iets eenvoudigs als een verzwikte enkel, kan problemen veroorzaken op andere plekken. Door de pijn ga je anders lopen, wat de knieën, heupen en rug kan beïnvloeden. Zelfs nadat de blessure is hersteld, compenseert het lichaam vaak nog steeds. Chiropractoren zijn in het bijzonder geïnteresseerd in de enkels, knieën en heupen omdat deze de basis zijn voor de steun van het bekken en dus de rug en de rest van het lichaam.

  • De ‘Kinematic Chain’ 

Chiropractoren gebruiken vaak de term ‘Kinematic Chain’ om te verwijzen naar een serie gewrichten die met elkaar samenwerkt. In dit geval de heup, knie en enkel. Als je iets opraapt van de grond, bewegen al deze gewrichten samen. Een probleem in één van deze gewrichten kan er dus voor zorgen dat de andere gewrichten zich anders gaan gedragen. Knie problemen bij bijvoorbeeld hardlopen worden meestal veroorzaakt door spierzwakte in de heup of een instabiele enkel, en niet door een probleem met de knie zelf!

  • Functionele analyse

Uw chiropractor kijkt daarom altijd hoe al uw gewrichten samen werken door middel van verschillende orthopedische tests. Hiermee kunnen we de werkelijke oorzaak van het probleem vinden. Als deze is gevonden kan er een specifiek behandelplan voor u worden opgesteld om het probleem op te lossen.