Chiropractie

Chiropractors zijn opgeleid door middel van een vijfjarige universitaire opleiding om aandoeningen van het bewegingsapparaat (botten, gewrichten, spieren en zenuwen) te diagnosticeren, behandelen en te voorkomen.

Door bijvoorbeeld werkhouding, sportblessures, ongelukken, of zelfs gewone activiteiten van het dagelijks leven kunnen er blokkades optreden in de gewrichten van onder andere de wervelkolom. Deze vastzittende gewrichten zijn vaak de onderliggende oorzaak voor verhoogde spierspanning of zenuwirritatie en dit kan tot verschillende klachten leiden.

Een chiropractor is gespecialiseerd in het lokaliseren en behandelen van deze gewrichtsblokkades, waardoor normale beweeglijkheid van de wervelkolom en overige gewrichten kan worden gerealiseerd, met een vermindering van klachten tot gevolg.

Het corrigeren van een problematisch gewricht wordt ook wel manipulatie genoemd. Hierbij wordt met de hand een korte snelle druk uitgeoefend in een specifieke richting, waardoor het gewricht weer normaal gaat functioneren.

Aanvullend wordt bij Van Aalst Chiropractie gebruik gemaakt van Myofasciale Therapie en Dry Needling om ook spieren en andere zachte weefsels te behandelen; verder kan oefentherapie of trainingsadvies worden ingezet om resultaten op lange termijn te behouden en recidieven te voorkomen.