Sportblessures

Sportblessures komen in alle soorten en maten, van lichte overbelasting tot gescheurde gewrichtsbanden of zelfs botbreuken. Met ons 3 stappenplan helpen we u zo snel mogelijk weer op de been!

  • Stap 1: Diagnose

Allereerst moeten we weten wat er precies aan de hand is. Hiervoor nemen we ruim de tijd in ons uitgebreide eerste consult. Door middel van een anamnese en lichamelijk onderzoek achterhalen we welke structuren beschadigd zijn, alsmede  de oorzaak van de blessure, of deze nou geleidelijk is gekomen, of gisteren is gebeurd.

  • Stap 2: Behandeling

Als de chiropractor heeft vastgesteld wat er aan de hand is kan er worden besloten of u wordt doorverwezen, of dat de blessure met chiropractie kan worden behandeld. In de meeste gevallen is chiropractie de geschikte behandelmethode en zal een behandelplan voor u worden opgesteld.

  • Stap 3: Terugkeer naar sport

Uiteraard wil u het sporten zo spoedig mogelijk weer oppakken, door middel van sportspecifieke oefeningen en gedegen advies kan u hiermee door uw chiropractor worden geholpen. Ons doel is hierbij om u zo spoedig mogelijk weer actief te krijgen zonder risico te lopen op een terugval.

Met de juiste diagnose, behandeling en advies kunt u zo snel mogelijk er weer vol tegenaan!