Schouder-, Elleboog- en Polsklachten

Of het nu pijn in de schouder, elleboog, pols of ergens ander is, de meeste mensen maken het wel een keer in hun leven mee.

  • Wat veroorzaakt de pijn?

De oorzaak is niet altijd meteen duidelijk. In sommige gevallen begint het probleem na een sportblessure, soms komen klachten spontaan opzetten zoals bij een Frozen Shoulder, maar veel klachten hebben te maken met overbelasting zoals bijvoorbeeld Golfers/Tenniselleboog of carpaal tunnel syndroom.

  • Als u een blessure heeft:

Uw chiropractor is opgeleid om een diagnose te stellen voor uw klacht. Door een uitgebreide anamnese en lichamelijk onderzoek kunnen we erachter komen welke structuren zijn beschadigd en hoe deze te behandelen. De meeste blessures kunnen door de chiropractor worden behandeld, maar als verder onderzoek of een ander type behandeling noodzakelijk is kan u ook worden doorverwezen.

  • Als er geen duidelijke oorzaak is:

Dit is vaak het geval, en daarom kijkt de chiropractor naar de gehele persoon en niet alleen de pijnlijke plek, want de oorzaak kan ergens anders zitten. Het is bijvoorbeeld niet ongewoon dat nekklachten pijn in de arm veroorzaken. Of de spieren nu uit balans zijn door een slechte houding, of dat er een zenuw bekneld zit, uw chiropractor kan erachter komen wat het probleem is en hoe dit op te lossen.

  • Wat houdt de behandeling in?

De behandeling kan variëren afhankelijk van de soort klachten. Soms worden gewrichten en spieren bij de pijnlijke plek behandeld, soms worden ook andere regios van het lichaam behandeld. Het doel van chiropractie is om uw hele lichaam optimaal te laten functioneren en de chiropractor kan daarom aandacht besteden aan andere delen van het lichaam die niet goed functioneren. U kunt bijvoorbeeld aan uw nek, schouder en pols worden behandeld terwijl u last heeft van uw elleboog, aangezien deze de elleboog klachten hebben veroorzaakt.