Sportchiropractie

Naast reguliere chiropractie biedt Van Aalst Chiropractie ook specifieke behandeling voor sporters aan. Wat is nou precies het verschil tussen deze twee disciplines?

Bij sportchiropractie wordt er specifiek gekeken naar die klachten die eigenlijk alleen voorkomen bij een atletische prestatie, en dus niet of nauwelijks in het dagelijks leven. Het zijn vaak klachten die, mits de betreffende activiteit vermeden wordt, niet optreden.

Het doel is hierbij om te zoeken naar de oorzaak waardoor het lichaam niet functioneert naar behoren als er meer stress op het systeem komt te staan. Bij een sportprestatie wordt er meer van het lichaam gevraagd, en het moet daarom ook in betere conditie zijn. Kleine foutjes in de beweeglijkheid van de gewrichten, spierspanning of aansturing, die bij normale belasting geen problemen geven, kunnen ineens zeer significant worden.

Er wordt daarom in nog meer detail gekeken naar hoe het lichaam reageert onder belasting om deze subtielere onderliggende oorzaken van klachten te achterhalen. Er wordt niet alleen gekeken naar hoe het lichaam reageert in rust, maar juist ook bij specifieke provocerende activiteiten. Verder wordt gekeken of de basispatronen en stabiliteit die nodig zijn voor de gewenste activiteit in voldoende mate aanwezig zijn.

Naast chiropractische manipulaties speelt hier myofasciale therapie, dry needling en trainingsadvies een grote rol, alle onderdelen van het lichaam moeten namelijk optimaal met elkaar samenwerken.

Sportchiropractie is speciaal voor die mensen die meer van hun lichaam vragen en een betere prestatie willen leveren, die een oplossing willen, in plaats van activiteiten vermijden.