Ischias

  • Wat is Ischias?

Officieel is ischias een beklemming van de Ischias zenuw, die vanuit de onderrug langs de achterkant van het been naar de voet toe loopt. Deze kan bekneld raken door onder andere een Hernia, of door te gespannen bilspieren. Dit kan klachten geven die variëren van zeurende pijn, tot heftige uitstralingspijn, tintelende senaties, doofheid en spierzwakte.

  • Misdiagnose

Veel mensen krijgen te horen dat ze ‘Ischias’ hebben, omdat ze pijn in de achterkant van het been, wat lijkt op de uitstralingspijn van Ischias. Er zijn echter veel meer oorzaken die dit soort pijn kunnen veroorzaken, zoals problemen met het bekken, triggerpoints in de bilspieren of hamstrings, zenuwbeknelling van een andere zenuw, of spierkrampen; om er maar een paar op te noemen. Het is dus belangrijk om uit te zoeken wat nu precies de pijn veroorzaakt bij deze klachten waarvoor Ischias vaak als verzamelterm wordt gebruikt.

  • Hoe Chiropractie kan helpen

Een chiropractor kan bij Ischias klachten precies uitzoeken wat nu exact de pijn veroorzaakt. Op basis van deze specifieke diagnose kan u behandeld worden aan bijvoorbeeld de onderrug, het bekken of de beenspieren, afhankelijk van welke het probleem zijn. De meeste gevallen van Ischias zijn met Chiropractie goed te behandelen.